Nama glamour

Followers

Jumaat, 10 Disember 2010

Keheningan Malam di UM


AS-SALAM...

Alhamdulillah final exam bagi sem. ni dah abis smlm...lega rasanya, hrp2 dpt kputusan yg lbh baik dr sblm ni...sudah lama tak update blog ni..masa first time buat tu smgt smpai siap ajar kwn lg..tp hangat2 tahi ayam jer..hu3..bukan pe, mgkn xda idea atau byk sgt idea kot smpai xda masa nk fikir lbh2 lg sibuk dgn aktiviti lain trutama di kolej..he3..

Xkshlh, yg pntng dah kmbli ke sini lagi dek kwn2 yg sibuk promote blog masing2, mgkn nak sruh ada yg baca n mlawat..follower pun mkin brtmbah jer..mmm, brbalik pada tujuan mnulis ni, xda apa2 pun sbnrnya hnya nak kongsi citer jer dgn kwn2...

Slps abis jer exam smlm, rasa bebas n merdeka..he3..tp prjuangan blum selesai, msh boleh brubah dgn doa n solat hajat, manalh tahu result kita tu sbnrnya mgkn xelok, jd slps kita mohon doa dgn ALLAH, diperkenankn-NYA utk ubah kputusan tu agr jd lbh baik...

Jadi, slps abis exam, pd mlm tu aku juga 2 orang teman sebilik rasa boring sgt, mlm td slps bacaan Yasin dan Tahlil di surau k.k.3, kami rasa nak kluar jalan2 dlm keheningan malam di sekitar UM..klau sblm ni, slalu jer round2 UM dgn hnya brjalan kaki...walaupun penat tp rasa seronok...oklh tu..Mlm smlm pun kami bertiga ditemani rakan baik, iaitu Ahmad Fikri alias Bobo..he3, sje ajak dia skali, lgpun dia dah abis exam pun...lg rmai mgkn lg best...
Pizul, Mohd, Aku. Bobo

Kami singgah di Bank Islam, dekat bangunan peperiksaan tuk ambil duit...maklumlah, masing2 dah pokai, lgpun sbgai prsediaan nak tambang teksi tuk pulang ke kampung...depan tu trletaknya Dewan Tunku Canselor, jd, alang2 dah berada di situ..smpt posing2 brgambar..sbgai kenang2an sblm brcuti..lgpun, jarang skali dpt brgmbr pd waktu malam..
Sedang berangan brgmbr tuk kulit album..ha2


Bobo pun tak lepaskan peluang bergambar..he3

Malam tu memang sedikit sejuk dgn udaranya yang nyaman, kadang2 menegakkan bulu roma ni..selepas kami beredar dari situ, ada lagi pelajar2 yang teruja ambil gambar pada malam tu. Ingatkn kami berempat jer..ha2..

Aku dan Bobo....

Kat sinilah orng seringkali brgambar mgkn nak nmpk lambang UM tu..masa Convo, mmg tmpt ni jd salah satu latar belakang tuk ambil gmbr lbh2 lagi brsama kluarga...jadi, aku pun mahu mencuba tapi pd waktu malam..nmpk cerah jer gmbr tu tp keadaan sekeliling mmg gelap, hanya lampu jer yg warna oren samar2 bercahaya...

Sebenarnya, kami round2 UM xda tujuan pun..he3..sje jer boring smbil2 ambil duit kt Bank Islam..tp alang2 pegi, bawa kamera skali...Paling lucu pd mlm tu, kami ambil gmbr dkt kwsn dalam bangunan Dewan Tunku Canselor tu..sedar2 xsedar, ada kakitangan tau orang yg brtugas kt dlm tu...orng tu senyum2 tgk telatah kami yg xprasan, asyik leka nak brgambar jer..



Sekadar Gambar Hiasan..hehehe

Rasanya, cukuplah coretanku pada kali ini mngenai keheningan malam di UM...he3..lagipun xda peristiwa aneh yg brlaku pd malam tu..alhamdulillah smuanya ok...andainya msh ada pluang, Insya'Allah dpt pusing2 lg sluruh kwsn UM, lbh2 lagi pd waktu malam...:)

Kenangan diabadikan dlm sebuah tulisan...smoga ikatan prshbtn ini kekal slm2nya..kui3.. wslm..



2 ulasan: